Nyelvek:

NN-Dent - Fogorvosi rendelő
3525 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Bejelentkezés fogászati kezelésre
+36-46-508-736
+36-70-44-33-000

Fogorvosaink rendelési ideje

Hétfő, Csütörtök: 13:00 - 19:00
Kedd, Szerda: 11:00 - 17:00


PRF kezelés
Fogkő eltávolítás

CBCT felvétel készítés, fogászati implantátum beültetés, parodontológia és szájsebészet Miskolc belvárosában.

OPT és CBCT röntgen felvétel készítése

Ártáblázat

OPT felvétel: 15.000.- HUF
Maxilla vagy mandibula felvétel: 10.000.- HUF
3db fogról 1 kvadránsban CBCT felvétel: 10.000.- HUF
CBCT felvétel (teljes): 20.000.- HUF

Amennyiben igénybe szeretnék venni ezen szolgáltatásunkat, úgy szíveskedjenek előzetesen a +36 70 44-33-000 telefonszámon időpontot kérni.

Milyen esetben szükséges a CBCT (Cone Beam CT) felvétel készítése?

A fogászati problémák mögött különféle okok állhatnak. A problémák diagnosztizálásához, valamint a kezelés kiválasztásához nélkülözhetetlen, hogy átfogó diagnosztikai képet kapjunk. Ebben segít nekünk a CBCT berendezés, amely több száz felvételből egy háromdimenziós képet hoz létre. A kész felvétel számítógépen azonnal kielemezhető, aminek segítségével, részletes adatok nyerhetők a csontokról, az állkapocsról, a fogakról és az arc csontos szerkezetéről, valamint ezek állapotáról, esetleges rendellenességeiről. Ezzel nemcsak felismerhetjük a probléma okát, de tizedmilliméter pontossággal meg is tudjuk határozni annak kezelési területét, valamint kiterjedését. 


A CBCT felvétel készítése és elemzése elengedhetetlen az alábbi esetekben:  • fogászati implantátum beültetése előtt,

  • bölcsességfog eltávolítása előtt,

  • egyéb szájsebészeti műtétek előtt (pl. ciszta eltávolítása),

  • különböző fogágy betegségek (parodontológiai problémák),
  • fogászati konzerváló kezelések előtt (pl. komplikált gyökércsatornák feltárása, helyzetének meghatározása),

  • góckutatás,

  • különböző fokú arcüreggyulladás.


 

Mi a különbség a hagyományos panoráma felvétel (2D) és a CBCT (3D) felvétel között? A CBCT (3D) felvétel jöval több információval szolgál, tizedmilliméter pontossággal határozható meg és mérhető be, akár a fog hossza, akár a csont, vagy az állcsontban futó idegek. A felvételen nem keletkezik torzulás, a panoráma rtg-vel ellentétben.
A panoráma OPT (2D) felvételen csak megtekinteni tudjuk az adott állapotot, de pontos méréseket nem lehet rajta elvégezni. 


 

Mi is az a góckutatás és milyen esetekben szükséges?

A gócfertőzés egy olyan folyamat, mely bárhol jelen lehet a szervezetben, beleértve a fogakat, valamint az arcüreget is. Ennek során a gyulladásból a baktériumok vagy azok méreganyagai a vérkeringés révén a szervezet más területeire jutnak, és megbetegítik az ott lévő szerveket, problémát, fájdalmat okozva ezzel. A helyi gyulladás maga a góc, a góckutatás pedig ezen gyulladás helyi felderítéséről szól. Mindenképpen gondolnunk kell gócbetegségre, ha valamelyik szerv problémájának, fájdalmának nem találjuk a közvetlen kiváltó okát, és az eddigi célzott orvosi vizsgálatok sem hoztak eredményt. Ilyen esetben mindenképp érdemes felkeresni fogorvosunkat, fogászati szűrés és góckutatás miatt, mert a problémákat gócos fogak is okozhatják.
 A fizikális vizsgálat elengedhetetlen része a CBCT felvétel készítése. Az elemzés azonnal megkezdhető és pontos képet kapunk az esetleg gócos fogról/fogakról, majd célzott terápiával/kezeléssel megszüntethető a probléma és a fennálló panaszok csökkenhetnek.
Góckutatásra kaphatunk javaslatot szakorvostól is, valamint tervezett műtétek előtt is érdemes elvégeztetni. 
Rendelőnkben a góckutatás eredményéről igazolást állítunk ki pácienseink részére. 


 

Mire készüljek a felvétel készítése előtt?


A felvétel készítése előtt el kell távolítani az ékszereket, szemüveget, hajtűt és a hallókészüléket. A felvétel készítése előtt a megszokott módon étkezhetünk, valamint a felírt gyógyszereket, vitamonokat nyugodtan bevehetjük. A várandós hölgyeknek mindig tájékoztatniuk kell fogorvosukat vagy szájsebészüket a terhesség tényéről. Ebben az esetben csak kivételes, indokolt esetekben kerülhet sor a CBCT-felvétel elkészítésére!

 

Hogyan zajlik a CBCT felvétel készítése?


A felvétel elkészítése teljes mértékben veszély-, kockázat- és fájdalommentes, és mindössze pár percet vesz igénybe. A felvétel készítésének menete megegyezik, a panoráma röntgen készítésével, így ennek során a páciens végig álló helyzetben van. A CBCT felvétel közben a testet ért minimális sugárterhelés ellen ólomkötény biztosításával védekezünk.
/A kapott dózismennyiség egy New York-Tokio oda-vissza repülőút háttérsugárzásának felel meg./
A CBCT felvétel készítése az EU által előírt szabványok szerint történik.


Rendelőnkben a diagnosztikai vizsgálat során a CBCT felvételt azonnal el tudjuk készíteni, és a páciens kérésére CD lemezen átadjuk azt. 


© 2010-2024. NN-Dent Kft.
Főoldal | Bemutatkozás | Szolgáltatások | Elérhetőségek | Galéria