Nyelvek:

NN-Dent - Fogorvosi rendelő
3525 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Bejelentkezés fogászati kezelésre
+36-46-508-736
+36-70-44-33-000

Fogorvosaink rendelési ideje

Hétfő, Csütörtök: 13:00 - 19:00
Kedd, Szerda: 11:00 - 17:00CBCT felvétel készítés, fogászati implantátum beültetés, parodontológia és szájsebészet Miskolc belvárosában.

Fix és tartós fogpótlás implantátummal. Miért érdemes az implantátumot választani?

A fogászati implantátumot legegyszerűbben egy csavaros fogként kell elképzelni. Anyagát tekintve titán, melyet a szervezet tökéletesen befogad. A műtéti úton beültetett műgyökerekre egy implantátum fej kerül, ami a fogpótlásokat (korona, híd, kivehető pótlás) tartja.

Rendelőnkben fix fogpótlásokat is készítünk fogászati implantátumok beültetésével, melyek képesek az eredeti esztétikát és a funkciót is helyreállítani.

Az implantátum beültetését megelőzően egy állapotfelmérés és konzultáció történik. Ennek során átbeszéljük a fogpótlási lehetőségeket, a felmerülő kérdéseket. A konzultáció után megtervezzük a beavatkozásokat. Ehhez különböző röntgen-, illetve CBCT felvételeket készítünk. Az elkészült felvételek alapján a szájsebész szakorvossal együttműködve megvizsgáljuk az implantátum/-ok tervezett helyén a rendelkezésre álló csont minőségét, valamint méreteit, illetve a szükséges plusz kezelések is ekkor kerülnek átbeszélésre. Amennyiben a saját csont nem elegendő az implantátum beültetéséhez, csontpótlásra kerülhet sor. Szükség esetén az arcüregben jelen lévő gyulladások kezeléséhez fül-orr-gégész szakorvosunkat is bevonjuk.

Az implantátum beültetése helyi érzéstelenítésben történik, a zsibbadáson kívül a páciens mást nem érez, így a beavatkozás nem jár nagyobb kellemetlenséggel, mint a hagyományos fogorvosi beavatkozások. A beültetni kívánt implantátum helyét a csontban különböző gépi és kézi eszközökkel kialakítjuk, majd ebbe helyezzük be a fogászati implantátumot. Az implantáció végén a beültetett implantátumot egy speciális ún. gyógyulási csavarral zárjuk le, és az ínyen ejtett metszést varratokkal zárjuk. Így a beültett implantátum az íny alatt helyezkedik el, a szájüregben a varratokon kívül semmi nem látszódik. Amennyiben csontot szükséges pótolni, bizonyos esetekben azt ebben a műtéti körben végezzük el. Az esetek másik részében a csontpótlás és az implantátum beültetése kettő műtéti körben történik meg.

Amennyiben lehetőség van rá, annyiban több implantátum beültetése is megtörténhet 1 műtét alatt. A beavatkozást követő 1 héten belül a behelyezett varratok eltávolításra kerülnek. A beültetés utáni fájdalom (enyhe formában) az első napokban felléphet, extrémebb esetben az arcon véraláfutás és/vagy duzzanat alakulhat ki. Ezek a szervezet természetes válaszreakciói. A szájsebész szakorvos által meghatározott időtartam letelte után, helyi érzéstelenítésben, megtörténik az implantátum felszabadítása. Ezt követi a lenyomatvétel, majd a fogtechnikai laboratóriumban elkészül a pótlás/-ok korona része. Ezt követi a vázpróba, amikor a félkész munkát a rendelőnkben bepróbáljuk, hogy teljesen pontosan illeszkedjen az implantátumra.

A fogtechnikai laboratóriumból elküldött teljesen kész kornát, koronákat, vagy hidat véglegesen ráhelyezzük az implantátumokra. Az ezt követő napokban, történik meg az utólagos finomhangolás, amelyek alkalmával szükség szerint igazítunk a koronákon, hogy ne okozzon diszkomfort érzést, valamint ellenőrzést végzünk. Az implantátum beültetése után - a gyógyulás alatt - a kontrollok díjmentesek. Ilyenkor ellenőrizzük a páciens egyéni szájhigiénéjét is és szükség esetén időbeni beavatkozást tudunk végezni.

Az átadást követően 6 havonta történik kontroll, valamint javasolt évente röntgen felvétel készítése, az implantátum környezetének csontszintű megtekintése végett. Kontrollok alkalmával van lehetőségünk felderíteni az esetleg kialakuló implantátum beültetése utáni gyulladást, amit korai időszakban könnyebb kezelni, így megelőzve a fogimplantátum kilökődését. A megfelelő gondossággal kivitelezett fogimplantáció és jó szájhigiéné fenntartása mellett ezek a típusú pótlások akár egy teljes életen át szolgálhatják a pacienseket.

FONTOS!
COVID-19
Újraindulási
tájékoztató
© 2010-2021. NN-Dent Kft.
Főoldal | Bemutatkozás | Szolgáltatások | Elérhetőségek | Galéria